Friday 13 December 2013

AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER

      TERLEME NEDİR


soguk terleme nedenleri 300x225 AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER


TERLEME NEDİR? Terleme Vücut ısısın artışı sırasında vücut ısısının düşürülmesi nedeniyle verdiği tepkidir. Bir başka tanımla ise, toksinlerinizi dışarıya arttığınız bir reaksiyondur. Tabi hepsi bu kadar değil. Ayrıca vücudunuzdaki bir takım hormonla değişiklikleri de terleme mekanizmalarını harekete geçirir. Terleme vücut için çok sağlıklı ve olması gereken bir mekanizmadır. Çünkü iç dış arasındaki ısı farklılıklarındaki belli bir ayarda korur.


indir 8 AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER timthumb 300x137 AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER


AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER


Aşırı beslenme terlemeyi arttıran en önemli unsurlardan biridir.  Araştırmalar da gösteriyor ki  o bazite ye eğilimli insanların daha çok terlediği görülmektedir. Beslemenin dışında kullandığınız bazı baharatlar terlemeyi Provoke ediyor. Tiroit hormonlarının belli bir değerin üstüne çıktığında, bazal metabolizmayı hızlandırması ve menopoz dönemindeki östrojen seviyesindeki değişiklikleri terleme mekanizmalarını tetikleyerek aşırı terlemeye neden olur. Bunun dışında deri tabakasının altındaki damar yapısında genişletici etkisi var. Bu da Damarların çaplarını genişleterek o bölgede bir ısı artışına neden sebep oluyor. Tabi buna huzursuzluklarda eklendiği zaman hem fiziksel hem duygusal faktörler bir araya geliyor ve aşırı terlemeye sebep oluyor.


images 14 300x144 AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER


TERLEME HANGİ DURUMLARDA AŞIRI OLARAK KABUL EDİMELİDİR?


Aşırı derecede terleme tıp dilinde HİPERHİDROZ denilen bir hastalıktır.  Ancak kişinin de bunu kendi fark etmesi ile ortaya çıkabilmektedir. Kişi bunu nasıl anlar? Avuç içleri özellikle heyecanlandığı durumlarda veya endişe ve korku anlarında vücuttan bir adrenalin deşarjının olduğu anlarda kişini avuç içlerinde ayak tabanlarında bir terleme oluyorsa ve normal düzeylerde ise; kişiyi rahatsız etmez. Aşı terleme söz konusu olan kişilerin örneğin ellerinde terleme oluyorsa her hangi bir kâğıt kalem ya da bir objeyi tuttuklarında ıslaklık oluşur. Bu da vücuttan aşırı tuz ve su kaybına yol açar. Bu yüzden vücuttaki bu kayıpların yerine konması gerekmektedir.


 



AŞIRI TERLEMEYİ ARTTIRAN NEDENLER http://goo.gl/ckEwOa Moda Sihirbazı

No comments:

Post a Comment