Sunday 15 December 2013

Yılbaşında hindi Yemek Günah mı?

Yılbaşında hindi yemek günah mı? “Yılbaşı Hristiyan geleneği ‘Yılbaşında hindi yemenin günahı da yok. Ama sanılığı gibi Hristiyanlar hindiyi yılbaşında değil Şükran gününde 22 Kasımda keserler. Yani yılbaşında bizim yediğimiz hindiyi Hıristiyanlar Şükran Gününde yiyor. Ayrıca Kuran’a baktığımızda hindi yemenin, haram teşkil etmediğini dinen caiz olduğunu görmekteyiz.


O zaman akla şöyle bir soru geliyor. Yıl başlarında Hristiyanların sofralarında olmayan hindinin yılbaşında bizim soframızda ne işi var?  Türkiye’de yılbaşında hindi sadece adet haline geldiğinden yeniliyor. Yoksa hindi yemekle Müslüman olmak arasında kesinlikle her hangi bir bağ yok.



Siz hiç yılbaşında hindi yiyerek Hıristiyanlaşan bir Müslüman gördünüz mü? Böyle de bir iddiamız yok olmadı olamazda zaten. Yılbaşında hindi yemek sadece Hristiyan adetidir diyoruz. İsteyen   hindi yesin isteyen tavuk, ya da balık. Ama kimse kimseye de yılbaşında hindi yedi diye Hristiyanlara mı özeniyorsun gibisinden yakıştırmalar yapmasın. Yılbaşına çeyrek günler kala  Hindi bahane yılbaşlarında sevdiklerimiz ile birlikte olmak ise şahane.




Yılbaşında hindi Yemek Günah mı? http://goo.gl/58tnOi Moda Sihirbazı

No comments:

Post a Comment